הקשבה פעילה

רבים מאיתנו לא אוהבים להיות מצויים במצב של קונפליקט או בסכסוך. זה עלול ליצור לעיתים תחושות של חוסר נעימות וכל אחד ואחת מאיתנו לוקחים ומגיבים לקונפליקט בצורה אחרת. וזה בסדר גמור.

בכל זאת, היינו רוצים לנסות להצליח להימנע מקונפליקטים אך גם אם אנו נתקלים בהם, חשוב שיהיו לנו את הכלים לדעת ולהתמודד איתם על מנת לנסות קודם כל לפתור את הקונפליקטים בעצמנו ולא לגרום להם להחריף ולהידרדר.

אז הכלי הראשון והחשוב ביותר בעיניי שיכול לסייע לנו להתמודד ולפתור קונפליקטים הוא אולי במבט ראשון קצת טריוויאלי אבל הוא המפתח ליצירת הקשר עם הצד השני, להבנת הצד השני ובכך הדרך כבר נסללת בקלות רבה יותר להידברות ולהגעה להסכמות ולהישגים הטובים ביותר עבור הצדדים.

הכלי הזה נקרא: "הקשבה אקטיבית" או "הקשבה פעילה". או במילים פשוטות – עלינו פשוט להיות מקשיבים טובים יותר.

ההקשבה פעמים רבות מסייעת לנו להרגיע את הרוחות ועוזרת לקונפליקטים שאנו נתקלים בהם להתקדם בצורה רגועה יותר ולא להיתקע. כי כאשר אצל הצד השני מתקבלת התחושה שלא מקשיבים לו אז הוא לרוב יעדיף להמשיך באותה דרך, לטעון שוב את אותה עמדה או המסלול בו הוא התחיל. כשננסה לשקף או לנסח מחדש את הדברים או לשאול שאלה על מה שבדיוק נאמר, אנחנו מסייעים קודם כל לעצמנו ומחדדים לעצמנו את המסר שהועבר לנו אבל אולי חשוב מכך, אנו מסייעים לצד השני להבין ולהפנים שהקשבנו למה שנאמר. גם אם לא הסכמנו לדברים, אנחנו איתו והקשבנו וקיבלנו את המסר שהועבר לנו. אולי קצת קשה להאמין אבל יש לזה חשיבות עצומה!!

ואחד הדברים שאולי הכי חשוב לזכור ולהגיד לעצמנו כאשר אנחנו בקונפליקט וקשה לנו להקשיב (כי זה לא תמיד קל…): "זה שאני מקשיב/ה זה לא אומר שאני מסכים/ה".

מצרפת לכם כאן סרטונים מתוצרת המומחים הגדולים בעולם בעולם ההקשבה שמסבירים כיצד מיישמים הקשבה אקטיבית באופן המיטבי. תהנו.

והנה סרטון נוסף:

ממליצה לכם לקחת משימה אחת היום לעצמכם לאחר הצפייה והחליטו שאתם מנסים טיפ אחד במהלך קונפליקט, משא ומתן או סתם בשיחה עם מישהו.

בהצלחה!