עצירה, התבוננות, סיכום ומבט קדימה

הרבה זמן כבר לא כתבתי, וסוף סוף בשבוע האחרון "הכרחתי את עצמי" טיפה לעצור, לנוח, להתבונן, פנימה, החוצה, אחורה, קדימה, לחשוב, להרהר ולתכנן.

וסוף סוף הגיע גם הרגע שמאפשר לי לשבת ולכתוב.

החודשים האחרונים חלפו לי כמו רכבת דוהרת.

מעבר למשרד חדש, התאקלמות, המון גישורים (פרטיים וגישורי מהו"ת) שחלקם הניבו הסכמים מרגשים, 2 קבוצות פרקטיקום שהתנהלו במקביל, העברת קורס בבר-אילן , התנדבות בוועד המנהל של ארגון המגשרים עם הכנס השנתי והכל במקביל לג'ינגול של החיים, הבית, הילדים, המשפחה, הספורט, הקורונה, התחלואה העולה, הטילים, ובטח שכחתי עוד כמה דברים…

ועם הקיץ שכבר נכנס לעניינים, עדיין חייבת מפעם מפעם לעצור.

 

לראות איפה הייתי.

איפה אני היום.

ולאן אני רוצה ללכת.

 

אז מה היה לנו?

(1) שתי קבוצות של פרקטיקום בגישור – שרצו במקביל, של מגשרים ומגשרות מוכשרים באו על סיומן. האחת הסתיימה ממש לאחרונה, והשניה מסתיימת בשבוע הבא! תהליכים משמעותיים ומרגשים שעברו המגשרים.

והנה רק אחת התגובות המרגשות שקיבלתי:

"הייתה זו חוויה משנת חיים! בעלת משמעות בפן המקצועי והאישי. הגמישות הרבה של רונה איפשרה לי לקחת חלק בתהליך ואני מודה על כך מקרב לב. הדבר המשמעותי ביותר שקיבלתי זו הבחינה והלמידה של מי אני כמגשרת. מה האפשרויות שעומדות בפניי מבחינת סגנונות גישור שונים. קיבלתי כלים רבים לניהול ההליך באופן שונה מזה שאני מורגלת אליו כעורכת דין".

 

עו"ד אורלי אגמי, מגשרת המתמחה בדיני מיסים.

 

 אגב, זו הזדמנות אחרונה בהחלט להצטרף לקבוצה ה-12 של הפרקטיקום בגישור בהנחייתי. הקבוצה הקרובה מתחילה בשבוע הבא, ב-22.7, ותתקיים בימי חמישי בשעות הבוקר.

מדובר בקבוצה שתהיה "קיצית" ומרווחת יותר, מאחר שבסוף אוגוסט ניקח אתנחתא קצרה, ובספטמבר לאור החגים יש מעט מפגשים, כך שזו קבוצת פרקטיקום "באיזי", יחסית לקבוצות הרגילות. נותר מקום אחרון! אז נדרשת החלטה מהירה:)

קבוצה נוספת תתחיל ב- 13.9, בימי שני אחה"צ.

מאחר שמדובר בקבוצות קטנות של 4 משתתפים, כדאי לשריין את המקום מראש.

מעניין אותך? כל הפרטים כאן

 

(2) שמחה ומתרגשת בכל בוקר מחדש להגיע למרחב החדש שיצרתי, המשרד החדש שלי ברמת החייל שמאפשר לי להניע, ולנוע עם הצדדים בתוך הליך הגישור בדיוק בדרך שבה דמיינתי.

 

המרחב הזה פותח לי, ולצדדים יחדיו, את הדרך להכיל, להקשיב, לחשוב, לבחון, לבדוק וליצור רעיונות ופתרונות יצירתיים למחלוקות ולמצבים שמתעוררים.

 

(3) ממש לאחרונה הסתיים לו באירוע שיא מרגש סמסטר בבר-אילן.

הקורס בו אני מלמדת הוא קורס בחירה בבית הספר למשפטים באוניברסיטה. זהו קורס מעשי במהלכו הסטודנטים מתנסים ורוכשים מיומנויות ייצוג לקוחות בהליכי גישור, בעיקר באמצעות סימולציות ומשחקי תפקידים. לאחר שני שיעורים קצרים בהם למדו את המיומנויות הנדרשות, הסטודנטים מקבלים סיפורי מקרה מסחריים בינלאומיים – מתחלקים לתפקידים כאשר הם משחקים את תפקיד עורך הדין וגם את תפקיד הלקוח כצוות ניהול משא ומתן ולב ליבו של הקורס הוא למעשה הסימולציות של ניהול משא ומתן בתוך הליך גישור מסחרי. לאחר כל סימולציה אנחנו מקיימים דיון, משוב ולמידת עמיתים לשיפור המיומנויות. הסטודנטים עברו תהליך של שיפור מתמיד משבוע לשבוע ומתרגול לתרגול.

בקורס השתתפו השנה מספר שיא של 28 סטודנטים. לאור תקופת הקורונה, כל הקורס התנהל  דרך הזום, התחלקנו בכל שיעור ל-7 חדרי גישור וירטואליים וזכינו לארח במהלך הסימולציות מגשרים מ-10 מדינות שונות וביניהן: יוון, גרמניה, בלגיה, אנגליה, הולנד, טורקיה, רומניה, ברזיל, ספרד, ואוסטרליה. בסך הכל התארחו בקורס שלנו 20 מגשרים מתנדבים ממדינות שונות שניהלו את חדרי הסימולציות. והכל בתקופה שחלק מהמגשרים היו בסגר, חלקם בהפרשי שעות משמעותיים, ובין היתר הייתה הזדמנות למפגש שבו גם שיתפו והחליפו חוויות כל אחד מהמדינה שלו. התרגשתי לראות את ההיענות המדהימה של כל המשתתפים.

עבור הסטודנטים וגם עבור המגשרים זו הייתה חוויה מיוחדת. 

מפגש הסיכום של הקורס היה השיא בו התקיימה תחרות מקומית בין הסטודנטים שהתמודדו על 4 מקומות למשלחת שתייצג את האוניברסיטה בתחרות הגישור המסחרי הבינלאומית בחסות ה-ICC, שתתקיים בפברואר 2022 (בפאריז, או באופן מקוון, עוד אין לדעת:))

מדובר באירוע הגדול בעולם בגישור שמיועדים להשתתף בו סטודנטים מ-48 אוניברסיטאות ומגשרים בכירים מרחבי העולם.

בתחרות התקיימו מספר סבבים קצרים המדגימים את "הגישור המבויים", וזכינו לארח בה שופטים מכובדים שסייעו לנו בהליך הבחירה של הנבחרת: סגן הנשיא מבית המשפט השלום בתל אביב השופט אילן דפדי, סגן הנשיא מבית המשפט השלום בתל אביב השופט עמית יריב, פרופ' מיכל אלברשטיין שמנהלת את כל תחום הגישור ובלעדיה הקורס והתחרות אליה נוסעת האוניברסיטה במשך למעלה מעשור לא היו בכלל מתרחשים, עו"ד גלעד נרקיס, עו"ד רונית כהן ובוגרת הנבחרת מהתחרות האחרונה עדי אברבוך.

ברכות לסטודנטים הנבחרים ולכל המשתתפים בתחרות שהפגינו אומץ, תושיה, כישורים והשקעה אדירה בהכנות!

(4) הכנס השנתי של ארגון המגשרים שהתקיים בסוף מאי. אירוע מרגש ביותר שנקבע תוך התארגנות ב"תקופת הטילים", אי אפשר היה לדעת כמעט עד הרגע האחרון אם נקיים את האירוע. 

היה לי העונג לעבוד עם חברי הוועד המקסימים בשיתוף פעולה ובחברות.

היה ממש מוצלח, מהנה, מעניין וטעים. ובמיוחד, התרגשתי סוף סוף לראות כל כך הרבה אנשים שלא ראיתי המון זמן (שלא דרך משבצות הזום:))

 

הנה סרטון קצר שמסכם את האירוע

אז מה עוד על הפרק בקרוב?

(5) סדנת מיומנויות ייצוג בגישור מרוכזת – לעורכי/ות דין בלבד

יומיים מרוכזים עם המיטב של סל הכלים לייצוג לקוחות בהליכי גישור. מרבית הסדנה מורכבת מסימולציות ותרגולים של ייצוג לקוחות בהליכי גישור מסחריים מורכבים. סדנה מצומצמת ואינטימית, עד 12 משתתפים בלבד. 

באים להתאמן בקיץ במשא ומתן ובייצוג לקוחות בגישור – "במעבדה". 

"קשה באימונים – קל בקרב". 

 

בין היתר כמובן גם מינגלינג, נטוורקינג עם קולגות, היכרויות חדשות, וכיבוד מפנק!

כל הפרטים על הסדנה – כאן

(6) מתרגשת להזמין את כל בוגרי הסדנאות והקורסים שלי – בוגרי פרקטיקום, בוגרות סדנאות למגשרות, בוגרי הסדנאות לייצוג לקוחות בגישור, למפגש מחזור חגיגי, להשקת "קהילת הבוגרים של רונה".

Save the Date – 7.10.2021, בשעה 19:00

 

 

פרטים בהמשך…:)

 

ובינתיים, מאחלת לך קיץ נעים מלא דברים טובים, בריאות, שלווה, מנוחה, ים, וקצת אתנחתא:)

 

שלך,

 

רונה

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *