עם נחישות, התמדה, עקביות, למידה מתמדת והקשבה – הכל אפשרי!

סיכום של השנה השנייה שלי בשבוע ניהול משא ומתן ויישוב סכסוכים בדובאי שארגן הארגון הבינלאומי המוביל ADR ODR International.

הימים האחרונים היו גדושים בפעילות אינטנסיבית, מהנה, מעניינת ומעשירה ובסופם בשורה מפעימה ומרגשת המרחיבה את הלב ומספקת כל כך.

אנסה להמחיש את החוויה ביומן מסע כאן בבלוג.

ביום רביעי השתתפתי בפאנל בינלאומי של נשים שנקרא: העתיד של עולם הגישור והבוררות הבינלאומי. בפאנל השתתפו 8 נשים, מגשרות ובוררות, מ-5 יבשות, ובמהלכו כל אחת שיתפה את המסע האישי והמקצועי שעברה בעולם יישוב הסכסוכים, את הפרספקטיבה שלה על המצב במדינה שלה מבחינת המודעות של הציבור לעולם הגישור והבוררות, הרגולציה הקיימת במדינה שלה, את החזון של כל אחת באשר לעתיד הצפוי למדינה/האזור שלה.

דנו וחשבנו ביחד איך אפשר לסייע לסטודנטים ולדור הבא להגיע מוכנים לאתגרים הצפויים להם וגם אי אפשר להימנע מלעשות  קצת השוואות בין מדינה למדינה:)

מה היחס בין גברים ונשים העוסקים בתחום בכל מדינה, ומה אפשר לעשות כדי להגביר את המעורבות של נשים וקבוצות מיעוט בפעילויות יישוב הסכסוכים השונות, הקיימות באזורים השונים.

הפאנל היה מרתק ושמחתי גם ללמוד מכל אחת ואחת מהנשים מעוררות ההשראה שישבו בפאנל וגם לשתף את נקודת המבט שלי ואת הזוית של ישראל בהיבטים שדנו בהם.

לאחר הפאנל נסענו לנמל בדובאי וביחד עם שופטי התחרות וקולגות,  עלינו על יאכטה שלקחה אותנו לשיט מסביב לפאלם, עוצר נשימה, צחוקים והנאה.

התרגשתי להיפגש עם קולגות וחברים ותיקים ולהכיר חברות וחברים חדשים מכל העולם.

המפגשים הללו תמיד מעוררים אצלי המון חומר למחשבה.

אחת השיחות שהשאירה אותנו פעורי פה, משופט בית משפט עליון בדימוס מבנגלדש שסיפר על ההתנהלות והמצב במדינה וסיפר סיפורים מטורפים על חשיפת שחיתויות של הממשל ועל היחס בין בתי המשפט, הממשל, הציבור והמדינה.

ביום חמישי בבוקר קמנו לשני סשנים ראשונים של תחרות המשא ומתן הבינלאומית.

22 נבחרות של סטודנטים למשפטים מדובאי, הודו, סינגפור, ארצות הברית, אומן, בנגלדש, בולגריה וישראל – סטודנטים שלי, אלון ירו ואלמוג פרנג'י מאוניברסיטת בר-אילן – הנציגים היחידים מישראל שעבדו קשה והגיעו לתחרות ביוזמה, נחישות ובתמיכה מדהימה של פרופ' מיכל אלברשטיין, הדיקנית של הפקולטה למשפטים.

אז איך נראית תחרות ניהול משא ומתן בדובאי?

הסטודנטים מקבלים סיפור מקרה שבו יש להם מידע כללי הידוע לכולם, מידע סודי לכל צד עם האינטרסים והמטרות של כל צד. כל צוות כולל 3 סטודנטים (2 מתוכם משתתפים בכל סשן). הם משתתפים בצוות – אחד משמש כלקוח, השני כעו"ד המייצג/ת אותו. הם נכנסים לסשן של 60 דקות לפגישה עם 2 סטודנטים מצוות אחר (המשחקים את הצד השני – עו"ד ולקוח/ה).

על מה הסטודנטים נמדדים בתחרות? על קידום האינטרסים שלהם, על הקשבה, עבודת צוות, שאילת שאלות ואיסוף מידע רלוונטי, על חשיבה יצירתית, התגברות על מכשולים במשא ומתן, התמודדות והכרה בפערי תרבות ועוד מדדים שונים, שבעצם כולם – עוסקים בתקשורת ובשיח עם הצד השני במטרה להגיע להסכם המספק את האינטרסים של שני הצדדים.

אגב, כמעט שכחתי לספר שלפני כחודש פרסמתי פוסט ברשתות החברתיות, שקורא למתעניינות ומתעניינים ללמוד ולשכלל את מיומנויות ניהול המשא ומתן שלהם בסביבה בינלאומית.

רחלי דור, מנכ"לית בכירה בתחום ההייטק, ומגשרת מוכשרת, בוגרת פרקטיקום וחברה במועדון הגישור שלי, שבמקביל גם לומדת לתואר שני ביישוב סכסוכים, הרימה את הכפפה, חקרה, שאלה, הייתה ספונטנית, זרמה, ונרשמה לקורס ניהול משא ומתן בדובאי שהתקיים בתחילת השבוע. הקורס התחיל ביום ראשון ונמשך 3 ימים אינטנסיביים של לימודי משא ומתן, התנסויות וסימולציות. עם תום הקורס, רחלי נשארה לשמש כשופטת בתחרות. רחלי נהנתה מכל רגע, ואני נהניתי מכל רגע איתה:)

ביום שישי התעוררנו לארוחת בוקר משותפת ומהנה של שופטי התחרות וקולגות, המשכנו לסשן השלישי של המשא ומתן שהתקיים במרכז הישמעאלי. בניין יפהפה ומרשים מלא בתרבות ועשייה. ערכנו סיור בבניין המסורתי והתברר שיש עוד 6 מרכזים כאלו במדינות שונות בעולם, הפועלות לקדם תחומים של בריאות, חקלאות ותרומות למדינות מתפתחות. בין יתר הפעילויות, הם מפעילים במבנה מרכז יישוב סכסוכים – גישור ובוררות שבו הם פותרים מחלוקות קשות ומורכבות בקהילה, בסודיות ובהתנדבות מלאה!

לאחר סיום הסשן, הסיור בבניין המרשים וארוחת צהריים טובה, אספה אותנו קבוצת ג'יפים, שלקחה את כל משתתפי התחרות, הסטודנטים והשופטים היישר אל הרפתקה בדיונות במדבר.

הדיונות פשוט מהממות, עצרנו להצטלם בשקיעה.

משם הישר לגמר התחרות שהתקיים במאהל בדואי ענק.

הקייס של הגמר, איך לא, עסק במחלוקת הקשורה למונדיאל הקרב ומתקיים באזור,

שבין ספק ולקוח ובעיה גדולה שנוצרה ממש לפני תחילת המונדיאל בקשר להדפסת 2 מיליון חולצות שהשתבשה.

הסטודנטים התמודדו עם לחץ של מועד קבלת הקייס (מספר שעות בודדות לפני הגמר – לכן קוראים לתחרות הזו Ad Hoc Negotiation Competition), מקבלים קייס ומתמודדים איתו בו במקום. והרצון של הצדדים להגיע להסכם בסד זמנים לוחץ כאשר לא היו המון אלטרנטיבות מסביב.

המיוחד בתחרות הזו ביחס לתחרויות אחרות שהשתתפתי בהן, הוא שבגמר, כל הצוותים משתתפים, ללא יוצא מן הכלל, במקביל. וגם כל חברי הצוות משתתפים. 3 סטודנטים מול 3 סטודנטים. 22 צוותים. ביחד כולם.

הגמר התקיים בישיבה במאהל הבדואי מסביב לשולחנות נמוכים, ישבנו על הרצפה תוך כדי שמביאים לנו כיבוד ונישנושים:)

לאחר שהסתיים סשן הגמר, במהלך חישוב התוצאות על ידי המארגנים, זכינו לצפות בהופעה מקומית ולאכול ארוחת ערב טעימה.

ואז הגיע לו טקס קבלת הפרסים של התחרות.

נבחרת, נבחרת, עולות לפי הסדר, המתח עולה ועולה, עד שהגיע הרגע!

נבחרת הסטודנטים מישראל, מבר-אילן, אלון ירו ואלמוג פרנג'י, זכו במקום הראשון בתחרות!

ובנוסף זכו גם בפרס מיוחד על צוות משא ומתן מצטיין!

מארגני התחרות סיפרו לאחר קבלת הפרס שהיה פער משמעותי בין מספר הנקודות שהם קיבלו לבין הצוות שהגיע במקום השני.

אין לתאר את ההתרגשות!!!

התמוגגתי לצפות מהצד בהתלהבות, בנחישות שלהם, ברצון להצליח ולהצטיין.

שניהם השקיעו המון זמן ומאמץ כדי להגיע לתחרות.

ונתנו את הלב ואת הנשמה שלהם בכל סשן.

הגאווה מאוד גדולה.

ההצלחה שלהם היא גם ההצלחה שלי, ושל אוניברסיטת בר אילן ובכלל של ישראל. בתחרות ובסביבה הבינלאומית הזו הרגשנו את האחריות על הכתפיים שלנו ואת המחויבות לייצג את ישראל. חלק מהסטודנטים והשופטים בתחרות ניגשו אלינו ואמרו לנו שאנחנו הישראלים הראשונים שהם פוגשים בחייהם. והיה לנו מאוד חשוב להשאיר רושם חיובי:)

הרגשנו ששמנו את ישראל על המפה בתחרות הזו בפרט, ובסביבה הבינלאומית בכלל.

ומרגש היה לקבל גם את ההכרה כשחזרנו השבוע לארץ, בפרסומים ופרגונים מכל עבר.

לסיכום,  לשפוט בתחרות הזו הייתה חוויה מרתקת ומלמדת מבחינתי.

אני יוצאת מהשבוע הזה אופטימית מאוד לאחר שראיתי את האופן המרשים שבו הסטודנטים, הדור הבא של עורכי הדין והמנהיגים שלנו, תפקדו, שמרו על שיח מכבד, כבוד, תקשורת, והכירו בפערי התרבויות.

מלאת הכרת תודה והערכה ליוזמי הכנס, לכל הצוות התומך של Adr Odr International, על השבוע החשוב הזה.

הפלטפורמה המדהימה הזו שנותנת בסיס, במה ומקום לשיח מכבד, תקשורת, ניהול משא ומתן בינלאומי בדרכי שלום, בנועם, בכבוד, תוך קידום אינטרסים, לימוד, למידה, יצירת קשרים בינלאומיים, והשראה!

לכל מי שחולקים במכנה המשותף הזה – ה"חיידק" של להביא את השלום לחדר.

חוזרת הביתה – הלב מתרחב ומתפוצץ מגאווה וסיפוק. הראש מתפוצץ מרעיונות חדשים לפעילויות.

אני עושה בדיוק את מה שאני רוצה ומיועדת לעשות.

יאללה חפרתי מספיק, קדימה חזרה לעניינים.

שלך,

עו"ד רונה גינת, מגשרת

2 תגובות
  1. אלה מירז
    אלה מירז אומר:

    רונה שלום,
    כל הכבוד על השתתפות בכנס הגישור בדובאי ועל זכיית הישראלים בתחרות. אשמח מאד לשוחח איתך בענין הגישור גם בבתי המשפט. אודה לך אם תיצרי קשר
    בברכה
    אלה מירז

  2. רחלי דור
    רחלי דור אומר:

    רונה יקרה♥️
    אין כמוך, מוכשרת ומעוררת השראה!
    תודה עמקית לך על חלקך הכל כך משמעותי במסע שלי, בידע, בעשייה, במקצוענות ובאמונה בדרך!
    תודה רבה על הלב הרחב והפירגון המרגש
    הייתה זו זכות גדולה וכיף גדול להיות איתך וללמוד ממך בדובאי בשבוע המיוחד הזה, בלעדייך זה לא היה קורה

תגובות סגורות