גישור מהו"ת – מידע, היכרות ותיאום
גישור מהו"ת הינו הליך יישוב סכסוך המופנה לפגישת מהו"ת באמצעות בית המשפט בהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי.
בהתאם לתקנות אלו, לאחר הגשת כתבי הטענות בתיק, על הצדדים להתייצב לפגישת מהו"ת – מידע, היכרות ותיאום הנערכת במשרדה של המגשרת.
פגישת המהו"ת אינה כרוכה בתשלום ואורך הזמן הממוצע שלה הוא כשעה.
בפגישה זו תסביר המגשרת לצדדים את עקרונות הליך הגישור ואת היתרונות הגלומים ביישוב המחלוקת בגישור, תבחן ביחד איתם את הנושאים העיקריים שבמחלוקת ואת האפשרות ליישב את המחלוקת בגישור.
בתום פגישה זו, על הצדדים להודיע במשותף למגשרת אם הם מעוניינים להעביר את המחלוקת לגישור או שמא מבקשים להמשיך לדון בה בבית המשפט. המגשרת תדווח לבית המשפט את החלטת הצדדים.
בסיומה של פגישת המהו"ת, ומשהחליטו הצדדים להעביר את המחלוקת לגישור, תיקבע פגישת גישור ראשונה במועד שמתאים ונח לכל הנוגעים בדבר.
לצדדים ישלח אז הסכם השתתפות בהליך גישור בנוסח סטנדרטי וטופס הכנה שיסייע להם ביחד עם עורכי דינם להיערך לקראת ישיבת הגישור הראשונה. ניתן לגשת ולצפות גם בהסכם ההשתתפות בהליך הגישור בלחיצה כאן וגם לטופס ההכנה בלחיצה כאן ואף לצפות בהדרכת וידאו המלווה אותך שלב אחרי שלב במילוי טופס ההכנה.
השקעה של הצדדים ועורכי דינם בהכנה רצינית ומעמיקה לפני פגישת הגישור מעלה את הסבירות שהם יהיו מסוגלים לנוע מהר יותר למשא ומתן פרודוקטיבי בישיבת הגישור.
שכר הטרחה בעד כל שעת גישור שמתקיימת בעקבות פגישת מהו"ת נקבע בתקנות בתי המשפט (רשימת המגשרים), תשע"ח – 2017 ועומד על 413 ש"ח בתוספת מע"מ לכל צד.
משך פגישת הגישור הינו כ-3-4 שעות והניסיון מלמד שמרבית הליכי הגישור מסתיימים עד 2-3 פגישות לכל היותר.
ההליך הוא דיסקרטי וסודי לחלוטין. היתרון הגדול בגישור הוא שהמגשרת יכולה לשבת בפגישות נפרדות וסודיות עם כל אחד מהצדדים ולהבין מהם הצרכים, הרצונות והאינטרסים שלהם בתוך התהליך, וזאת מבלי להעביר את המידע שנמסר לה לצד השני. הביטחון של הצדדים בסודיות ובנייטרליות של המגשרת מסייע להם רבות להרגיש בנח לשתף אותה בנבכי ליבם, וזאת מבלי לחשוש שהדברים יתגלו או ישמשו כנגדם. כך מתאפשר לצדדים בסביבה נייטרלית ונינוחה לקדם את המשא ומתן ביניהם ולהגיע להסכמות באופן מיטבי, יעיל ומהיר.
בהליך זה נתונה לצדדים הזכות והאפשרות "לכתוב לעצמם את פסק הדין" ולא להיות תלויים בהכרעה שיפוטית שתקבע עבורם את התוצאה המשפטית והכלכלית של המחלוקת.
במרבית המקרים עולה בידי הצדדים להגיע ולנסח הסכם גישור לשביעות רצונם, ואז מוגש ההסכם לבית המשפט ע"י המגשרת, שמקבל תוקף מחייב של פסק דין.
עו"ד ומגשרת רונה גינת נכללת ברשימת המגשרים של בתי המשפט, ובכלל זאת מקיימת גישורי מהו"ת.
למידע נוסף, לשאלות או יצירת קשר בנושא, לחצו כאן